ligth bright medium dark black
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑ - ΠΕΛΛΑ - ΗΜΑΘΙΑ

Αγαπητοί φίλοι,

 

Σας καλωσορίζω στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ της Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί τους νομούς ΠΙΕΡΙΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

 

Ο καθένας από αυτούς είναι ένας φθηνός και ποιοτικός προορισμός.

Ο κάθε νομός με τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα.


Η ΠΙΕΡΙΑ
 με

-τον μυθικό ΟΛΥΜΠΟ, το βουνό των Θεών.

τα ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ με τις ΕΠΤΑ ΜΟΥΣΕΣ και τον ΟΡΦΕΑ τον θεό της μουσικής.

-Το αρχαίο ΔΙΟΝ με το μουσείο και το αρχαίο θέατρο, οπού διοργανώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

-τα Λείβηθρα

-το μαγνητικό πεδίο

-τις Λουλουδιές Κίτρους

-το κάστρο του Πλαταμώνα,

-το χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

-τα 80 χλμ. ακτών που τα περισσότερα είναι αμμουδιά.

-την εύκολη πρόσβαση σε αυτές τόσο οδικώς όσο και σιδηροδρομικώς.

Μέσα σε όλο αυτό το ποικίλο μωσαϊκό, δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις του Νομού. Οι οποίες είναι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις εστίασης – καφέ – και εμπορίου. Οι περισσότερες από αυτές είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και έχουν άμεση επαφή με τον πελάτη. Αυτό έχει δημιουργήσει σχέσεις φιλίας και παρέας, των ιδιοκτήτων με τους τουρίστες, και βλέπεις να πίνουν μαζί το καφέ τους, ή το τσιπουράκι τους, και να συζητάνε.

Δεν είναι τυχαίο που η περιοχή έγινε προορισμός από το 1980 τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, και μάλιστα να έχει συνεχώς επαναλαμβανομένους τουρίστες.


Η ΗΜΑΘΙΑ

-με το αρχαιολογικό χώρο Βεργίναςτα ανάκτορα και οι βασιλικοί τάφοι. Στην περιοχή αυτή υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι ΑΙΓΕΣ.

-Ο τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικά αξίας ευρήματα.

-Σε υψόμετρο 1500 – 1900 μ του Βερμίου βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο ΣΕΛΙΟΥ. Το Σέλι συνδυάζει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες τουριστικές εξυπηρετήσεις (αναβατήρες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ κλπ.)

-Η περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια. Βρίσκεται σε απόσταση 18χλμ. από την Νάουσα, πάνω στις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου σε υψόμετρο 1400 – 2050μέτρα.

Το κέντρο καθώς και η γύρω περιοχή περιλαμβάνει καταφύγια , ξενώνες, χώρους με γυμναστήρια, σάουνες, εστιατόρια καφέ κλπ.

Υπάρχουν πίστες ανάβασης μέτριας ως και μεγάλης δυσκολίας καθώς και πίστες αντοχής.

Στον Άγιο Νικόλαου Νάουσας, από την εκκλησία που πήρε το όνομα η περιοχή. Μοναδική περιοχή για αναψυχή. Τεράστιο άλσος που το διασχίζει ο ποταμός Αραπίτσα, πάρκα, πράσινο χώρος για περίπατο, άθληση, και ξεκούραση. Διαθέτει ξενοδοχεία, εστιατόρια, παιδικές χαρές κλπ. Σήμερα επισκέπτονται το άλσος ετησίως 1.000.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, που έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των παρακάτω εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων.


Η ΠΕΛΛΑ

Ιδανικός προορισμός. Ο Νομός Πέλλας συνδυάζει χιονισμένες κορυφές, λίμνες και ποτάμια σε μια αξέχαστης ομορφιάς φυσική σύνθεση.

Γνωστοί είναι οι περίφημοι καταρράκτες της Έδεσσας, μικροί και μεγάλοι σε διάφορους σχηματισμούς γοητεύουν και ενθουσιάζουν.

Οι ορεινοί όγκοι του Νομού, ο Βόρας, η καλή πεδιάδα στο βουνό του Πόζαρ (1700μ), η Τζένα, το Πάικο, περιοχές παρθένες προσφέρονται για ορειβασία, χιονοδρομία, και περιπατητικές εμπειρίες.

Το όρος Βόρας διασχίζουν τα Ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε4 – Ε6. Εδώ βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα – Καΐμάκτσαλαν (2.524 μ) με το γειτονικό παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, οπού διαθέτει όλες τις τουριστικές εξυπηρετήσεις, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Ιδίως τους χειμερινούς μήνες έχει καθιερωθεί η Μύκονος του Βορά.

Στην περιοχή Λουτρακίου λειτουργούν εγκαταστάσεις υδροθεραπευτηρίων, γνωστά ως Λουτρά Λουτρακίου – Πόζαρ από τις θερμές πηγές που αναβλύζουν από την κοίτη του Ασπροπόταμο. Είναι οργανωμένες σε μια μικρή Λουτρόπολη, που ενδεικνύεται για φυσικά spa, μοναδικά σε όλο τον κόσμο, για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία οπού λειτουργεί όλο το χρόνο με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πισίνες, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον επισκέπτη.
Μέσα στην Λουτρόπολη λειτουργεί και το σπήλιολογικό πάρκο οπού βρέθηκαν απολιθώματα της αρκούδας των σπηλαίων. Η ύπαρξη τους χρονολογείται πριν 30.000 χρόνια. Επίσης λειτουργεί και το μουσείο των λουτρών.
Η περιοχή συνιστάται και για θρησκευτικό τουρισμό, οπού στους Προμάχους Αλμωπίας είναι το μοναστήρι του Άγιου Ιλαρίωνος. Στη ανατολική πλευρά της Αλμωπίας κάτω από το όρος Τζένα βρίσκεται το μοναστήρι Αρχάγγελου Μιχαήλ στο χωριό Αρχάγγελος.

Πλησιέστερες περιοχές είναι και η Όρμα οπού για την διαμονή σας θα βρείτε καταλύματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών. Ακόμα υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης και καφέ.

Η Βεγορίτιδα από τις βαθύτερες λίμνες της χώρας και η τεχνητή λίμνη Άγρα – Νισίου – Βρυτά προσφέρονται για βαρκάδα και ψάρεμα.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι στις επιχειρήσεις που λειτουργούν και στους τρεις νομούς έχει περάσει στην αντίληψη των ιδιοκτήτων ότι πρέπει να προσφέρουν ποιότητα, λογικές τιμές και πολύ χαμόγελο, γιατί θα αντέξουν οι επιχειρήσεις που πετυχαίνουν αυτό τον στόχο.

Και ότι πρέπει να καθιερωθούν στην συνείδηση των Ελλήνων και Ευρωπαίων τουριστών, ως ένας ποιοτικός – και φθηνός προορισμός με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

                          
Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων
Ν. Πιερίας - Ν. Ημαθίας - Ν. Πέλλας

Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης


Gregoris Veidamenidis

  Αρχή Μέλη Επιστροφή  
Share |

Powered By Act Life | Promotion by AddYour.Biz